A-Fan Fiction Bulgaria
За да използвате пълноценно целият форум и да можете да виждате и коментирате всички секции, е желателно да се регистрирате или да влезете във вече създаден от Вас профил!

Из дебрите на измислицата...

Go down

Из дебрите на измислицата...

Писане by Nao~hime on Чет Окт 09, 2014 11:53 am


Когато аз ''проходих'' в дебрите на фенфикшъна, бе преди има-няма четири или пет години. Подходих с твърде ограничен светоглед и с правила, които сковаваха креативността, проявата на творчество, мисълта дори... Има поговорка, която гласи, че правилата са създадени, за да бъдат нарушавани и има хора, които наистина ги нарушават, но в литературата тази проява се смята за пошла, грозна и напълно излишна. Начела съм се на какви ли не негативни мнения спрямо фенфикшъна като течение в модерната литература. Имат си и оправдателна цел, разбира се, защото има само две тънки разлики между автор, който пише и такъв, който драска фенфикшън. Плагиатството е сериозно нарушение спрямо истинския автор на оригинална история и такъв, който взима ''на заем'' героите или сюжета. Фенфикшънът може би щеше да е наистина пошло доказуем, ако не съществуваха вече споменатите разлики. Едната е, че авторът на фенфикшън изрично споменава ''заемката си'' - била тя филм, книга, сериал, музикална сцена, аниме... Дори и игра. Другата - подчертава се дебело, че авторът на фенфикшън не печели пари от произведението си.

За това и фенфикшънът е легален, напълно оправдан и развиващ се. Той е онова проявление, което отразява безспирните търсения на младите автори - да намерят собствена пътека в свят, ограничен от стереотипи и правила. Създава се подразделение в литературата, която заема собствено място и би следвало да се цени, да се изказват критики или негативи, да се сочи дали за пример или да се оплюе, но не трябва да бъде забранявана, нито ограничавана.

Светът пред нас е толкова широк,
разностранен,
многоцветен...
Той не подлежи на категоризация, не следва правила. Той се случва независимо от това дали днес е слънчево или вали дъжд. Приветствам всички, търсещи своето място в това разнолико общество. Всички, които се чувстват неразбрани, но желаят да споделят вътрешния си свят с околните за лошо или добро. Приветствам и критиците, изразяващи неохота или нежелание.

Заповядайте в онзи свят, който сами успеете да създадете с героите, които самите вие сте или желаете да бъдете. Едва ли реалността ще възрази на тази измама!С пожелание за приятно изкарване...
От екипа на A-Fan Fiction Bulgaria
Престанахме да търсим чудовищата под леглата си, когато осъзнахме, че те са вътре в нас... ---> Хийт Леджър като Жокера
avatar
Nao~hime
Админ
Админ

Scorpio
Брой мнения : 1880
Точки : 1453
Join date : 27.09.2013
Години : 35
Местожителство : ... когато сънищата са реалност, а реалността е сънища...

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите